-
W ramach POPŻ Podprogram 2015, który był realizowany w okresie maj 2015 - czerwiec 2016, do osób potrzebujących trafiły takie produkty jak mleko, ser podpuszczkowy, ser topiony, makaron świderki, ryż biały, kasza jęczmienna , płatki kukurydziane, kawa zbożowa, groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, dżem truskawkowy, mielonka wieprzowa, klopsiki w sosie własnym, cukier, olej rzepakowy.
-
Pomoc żywnościowa trafiła do 800 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
-
Wydaliśmy osobom potrzebującym 14 224,00 ton żywności.
-
W ramach Podprogramu 2015 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 3 warsztaty edukacyjnych, w których wzięły udział 189 osób.
-
Rodzaje warsztatów:
-
Żywieniowe/dietetyczne – 4 spotkania, 189 uczestników